Publimedia Business
Tel.: +4 0721 44 65 84 office@publimedia-business.com

PR prin CSR

Tot mai multe companii au conștientizat treptat faptul că trebuie să își desfășoare activitatea în conformitate cu normele etice general acceptate de societate.

Este esențial ca orice companie să își dorească să fie percepută drept parte a comunității iar Corporate Social Responsability (CSR) are un rol important în construirea unei astfel de imagini. Pentru realizarea acestui lucru, pornim de la stabilirea strategiei de comunicare și punerea ei în acord cu valorile companiei.

Beneficiile aduse companiei și societății prin programele de CSR:

1. Creșterea reputației

Imaginea unei companii influențează direct vânzările și, implicit, profitul acesteia. Relațiile cu mass media, autoritățile locale și partenerii depind foarte mult de modul în care este percepută compania și de încrederea acordată de comunitate.

O companie care nu se implică în activități de tip social și are o atitudine neutră față de mediul în care își desfășoară activitatea este mai vulnerabilă în fața atacurilor de tip mediatic. Prin programele CSR se construiește o relație apropiată cu partenerii, autoritățile și mass media iar orice criză se va putea gestiona mult mai ușor.

Încrederea și respectul partenerilor sociali pot fi câștigate foarte ușor printr-o atitudine responsabilă față de comunitate.

2. Diferențierea și loializarea brandului

Acțiunile de CSR sunt o nouă componentă a identității de brand și reprezintă o bună oportunitate de a comunica valorile brandului pentru că răspund unor nevoi emoționale ale consumatorului.

Dacă în urmă cu câteva decenii consumatorul alegea produsele în funcție de preț sau funcționalitate acum sunt preferate cele care aparțin brandurilor percepute ca fiind responsabile. Consumatorul modern a devenit mai informat, mai capabil să își exprime opiniile și mai preocupat de subiecte care țin de mediu, de sănătate sau de problemele sociale.

Această atitudine poate fi implementată prin intemediul acțiunilor de tip CSR, consumatorii fiind astfel convinși că o parte din profitul companiei va fi folosit în favoarea comunității.

3. Creșterea profitului

Campaniile de marketing legate de o cauză socială de actualitate pot aduce profit companiei pe termen lung. Acest tip de campanie se poate realiza prin parteneriate cu organizațiile non profit.

Un astfel de parteneriat aduce beneficii atât mediului social prin fondurile primite cât și companiei, căreia îi crește profitul prin notorietate.

4. Creșterea calității și a productivității

Orice manager știe că succesul companiei depinde direct de calitatea angajaților săi. Implicarea companiei în activități de tip social crează un sentiment de mândrie angajaților, care se reflectă într-o atitudine pozitivă față de locul de muncă, deci o productivitate mai bună.

Misiunea programelor de CSR este de a oferi valoare clienţilor şi mediului de afaceri, ocrotind, totodată, principiile morale şi spirituale ale societăţii. Dorim astfel să vă fim alături în campaniile de CSR pe care le veți realiza în beneficiul comunității.