Publimedia Business
Tel.: +4 0721 44 65 84 office@publimedia-business.com

Magazine virtuale

Nu putem spune că magazinele virtuale sunt viitorul, însă pentru tot mai mulți oameni, mai ales cei care își petrec mare parte din timp la birou, au devenit o modalitate facilă de a face shopping. Avantaje sunt însă și de partea cealaltă.

Proprietarul unui astfel de site își poate mări vânzările exponențial cu costuri mici. Atât de mici încât unii producători renunță complet la ideea de a plăti mii de euro lunar pentru un spațiu comercial dintr-un mall și își vând produsele exclusiv pe net. Prețul la care le vând este unul mult mai mic comparativ cu cel al concurenței, pentru că produsele comercializate în magazinele online nu mai trec prin mâna a zeci de intermediari. Această strategie, Business to Consumer, este cunoscută de o mare parte din clienții care fac cumpărături exclusiv online, economisind astfel sume mari de bani.

Un alt avantaj al magazinelor virtuale este că se pot promova anumite produse fără cheltuieli prea mari: două-trei bannere pe pagina principală și problema este rezolvată mult mai rapid și simplu în comparație cu metodele clasice de advertising.

Nici spațiul nu mai este o problemă când vinzi pe net. Dacă afacerea s-a dezvoltat iar gama de produse s-a mărit, proprietarul unui magazin virtual poate face loc noilor produse foarte simplu, adăugând câteva pagini noi.

Mai mult, magazinul virtual poate produce bani chiar și dacă nu vinde niciun produs. Dacă administratorul reușeste să aducă pe site un număr mare și constant de vizitatori, poate câștiga bani numai din publicitate on-line.